recept: Kapros tökkrémleves, Kifőzde
Kapros tökkrémleves
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

0,5 kg fiatal, gyalult tök,
1 fej hagyma
1 csomó zsenge kapor
3 dl tejföl
1 tojás sárgája
3 dkg vaj
1 késhegynyi pirospaprika
1 gerezd fokhagyma
liszt, ételízesítő, őrölt fehérbors


A tököt meghintjük 2-3 kávéskanál ételízesítővel, és annyi vízzel, ami félig ellepi, feltesszük főni.
Közben a hagymát és fokhagymát lereszeljük, enyhén megsózzuk, meghintjük késhegynyi pirospaprikával és 2 dkg vajon megfuttatjuk. Ezt belekeverjük a tejfölbe, 2 evőkanál liszttel, késhegynyi fehérborssal és a tojássárgával együtt.
Ha a tök már ´tök puha´, kissé lehűtjük és megturmixoljuk. Hozzákeverjük a tejfölös habarást és egy tojással, 10 dkg liszttel és 8 dkg juhtúróval készült galuskát szaggatunk bele. Ha már levettük a tűzről, beletesszük a finomra vágott kaprot és ha szükséges, sóval ízesítjük, tetejére elmorzsolunk 1 dkg vajat.
Hidegen is finom, csodásan pikáns ízű leves.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.


Kapcsolódó anyagok: juhtúrós galuska

Forrás: Saját kreáció.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2008.07.30. Utoljára frissítve: 2008.08.04.
Utolsó megtekintés: több, mint 4 napja (2024-04-29 15:10:31 - 1.04)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez