Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||
0,5 kg fiatal, gyalult tök, 1 fej hagyma 1 csomó zsenge kapor 3 dl tejföl 1 tojás sárgája 3 dkg vaj 1 késhegynyi pirospaprika 1 gerezd fokhagyma liszt, ételízesítő, őrölt fehérbors |
A tököt meghintjük 2-3 kávéskanál ételízesítővel, és annyi vízzel, ami félig ellepi, feltesszük főni. Közben a hagymát és fokhagymát lereszeljük, enyhén megsózzuk, meghintjük késhegynyi pirospaprikával és 2 dkg vajon megfuttatjuk. Ezt belekeverjük a tejfölbe, 2 evőkanál liszttel, késhegynyi fehérborssal és a tojássárgával együtt. Ha a tök már ´tök puha´, kissé lehűtjük és megturmixoljuk. Hozzákeverjük a tejfölös habarást és egy tojással, 10 dkg liszttel és 8 dkg juhtúróval készült galuskát szaggatunk bele. Ha már levettük a tűzről, beletesszük a finomra vágott kaprot és ha szükséges, sóval ízesítjük, tetejére elmorzsolunk 1 dkg vajat. Hidegen is finom, csodásan pikáns ízű leves. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.
|